Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası: Diyarbakır Çocuk Hastanesinde Acil Önlemler Alınmalı

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, hastanedeki sorunlara dikkat çekti. Sendika, deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınmadığını, personel eksikliğinin devam ettiğini ve hak edilen ödemelerin yapılmadığını belirtti.

Yetersiz Yapısal ve İdari Durumlar

SES İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmadığını vurgulayarak, hastanenin depreme karşı riskli olduğunu ve sadece yüzeysel tadilatlar yapıldığını savundu. Büyükdeniz, “Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde yıllarca iyileştirme yapılmadı. 2025 yılında ise güçlendirme adı altında yalnızca basit bir boya yapıldı. Çalışanlar, güvensiz yapılarda çalışmaya zorlanıyor” dedi.

Güneydoğu Ekspres’in haberine göre, sendika yapı güvenliği raporlarının kamuya açıklanmasını, olumsuz deprem raporları bulunan binaların tahliye edilmesini ve çalışanların can güvenliğinin öncelikli olmasını talep etti.

Hemşire ve Klinik Destek Personeli Yetersizliği

Büyükdeniz, gece vardiyalarında 35 hastaya sadece 2 hemşirenin düştüğünü belirterek, personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Çocuk hastaların doğru ve sağlıklı bir şekilde izlenmesi ve tedavi edilmesi için daha fazla personel istendi.

Riskli Birim Ödemeleri Sorunu

Sendika, mahkeme kararlarına rağmen ödenmeyen döner sermaye ödemelerine de değindi. Riskli birimlerde çalışan tıbbi sekreterlere yapılmayan teşvik ödemelerine dikkat çeken Büyükdeniz, “Yaklaşık 30 ay boyunca ödemeler yapılmadı” şeklinde açıklamada bulundu.

Sendika, hastanedeki sorunların çözülmesi, hakların verilmesi ve sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda görev yapabilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.