Aile hekimleri, hastalarına hastane randevusu oluşturabilecek

SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Yapılan Değişiklikler İle İlgili Son Gelişmeler

Önceki hafta yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişikliklerle ilgili son duyurular dikkat çekiyor. Artık aile hekimleri tarafından reçete edilebilen ve geri ödeme listesinde yer alan ilaçların sayısı arttı. Ayrıca, aile hekimliği ve iç hastalıkları uzmanları tarafından düzenlenebilen ilaç raporlarının kapsamı genişletildi.

Bu düzenlemeye göre, bazı tansiyon ilaçları, suni gözyaşı ve göz damlaları, cilt hastalıklarında kullanılan şampuan ve kremler belirlenen sürelerde aile hekimleri tarafından raporsuz reçete edilebilecek. Ayrıca, kan sulandırıcılar, çölyak hastalığı tedavisinde kullanılan gıdalar, mevsimsel veya yıl boyu devam eden alerjik rinit tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi ürünler de aile hekimleri tarafından reçete edilebilecek.

‘Hastalar İçin En Kolaylaştırıcı Şey Randevu Oluşturabilmek’

Sincan Peçenek Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Şah Hüseyin Söğüt, yapılan değişikliklerle ilgili olarak “Yeni düzenleme sayesinde hastalara istedikleri zaman, istedikleri anda hastane randevuları oluşturabiliyoruz. Artık hastalar için randevu oluşturmak çok daha kolay hale geldi. Ayrıca, rutin kontrolleri aksatan hastalar için Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) sayesinde genel kontrolleri düzenli olarak yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Yapılan düzenleme ile özellikle yaşlı ve kalp hastalarının kullandığı ilaçların reçete edilmesi sürecinde kolaylıklar sağlandığını belirten Söğüt, aynı zamanda akne tedavisinde kullanılan kremler gibi cilt ürünlerinin reçetesinin de artık aile hekimleri tarafından yazılabileceğini vurguladı.

‘Artık Herkes Aile Hekimini Tanıyor’

Aile hekimlerinin öneminin arttığını ve hastaların kendilerine en yakın aile hekimliklerine giderek tüm ilaçlarını kolayca temin edebildiklerini belirten Söğüt, “Artık hastalar, aile hekimlerini tanıyor ve direkt olarak onlara başvurabiliyor. Kronik hastalıkların takibi ve tedavisi daha kolay bir hale geldi. Özellikle tansiyon hastalarının takibi açısından büyük kolaylık sağlanmıştır.” dedi.

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.