Bu kahveyi içmeden önce iki kez düşünün

Kafeinli İçeceklerin Tehlikeleri: Beslenme Uzmanları Uyarıyor

Her sabah kafeinli içeceklerle güne başlayanların dikkatine! Beslenme uzmanları, kafelerde sıkça tercih edilen sütlü veya aromalı kahve çeşitlerinin aslında sağlığınızı tehdit edebileceği konusunda uyarıyor. Bu içeceklerin yüksek şeker, yağ ve kalori içeriğiyle dikkatli olmak gerektiğini belirtiyorlar.

Son yıllarda popülerliği artan matcha latte, chai latte ve özellikle mevsimsel favori Pumpkin Spice Latte gibi içeceklerin aslında birer kalori bombası olduğunu biliyor muydunuz? İçlerine eklenen tatlandırıcılar, şuruplar, krema bazlı karışımlar ve süt türevleri sayesinde kalori miktarı hızla yükseliyor. Özellikle mocha ve aromalı latte gibi içeceklerin fazla şeker ve yağ içeriğiyle sağlığınızı riske attığını unutmayın.

En Sağlıklı Kahve Hangisi?

Uzmanlara göre çözüm, kahveyi sade ve bilinçli bir şekilde tüketmekten geçiyor. Filtre kahve, espresso ve americano gibi katkısız ve şekersiz içecekler, kafein ihtiyacını karşılamak için en doğru seçeneklerden biridir. Bu içecekler ekstra kalori yüklü olmadığından sağlığınızı korurken kafein keyfini de yaşamanıza olanak tanır.

Uzmanlar, “Kahvenin sağlığa zararlı olduğunu düşünmeyin, doğru tüketildiğinde oldukça faydalı bir içecektir” diyor. Yapılan araştırmalar, kahvenin tip 2 diyabeti önleyici, karaciğer sağlığını destekleyici hatta Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu etkilere sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak günlük 2 ila 5 fincan kahve tüketiminin ideal olduğunu unutmayın. Aşırı kafein alımı ise çarpıntı, uykusuzluk, anksiyete gibi yan etkilere neden olabileceğinden, kafein tüketiminde ölçüyü kaçırmamak önemlidir.

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.