Hindistan’dan uzay deneyi: İlk roket fırlatıldı

ISRO, SpaDeX Görevi Kapsamında İlk Roket Fırlattı

Hindistan Uzay Araştırma Ajansı (ISRO), Uzay Kenetlenme Deneyi (SpaDeX) misyonu kapsamında Andhra Pradesh eyaletindeki Satish Dhawan Uzay Merkezi’nden ilk roketini fırlattı. Yaklaşık 15 dakika sonra uzay aracı 470 kilometre yüksekliğe ulaştığında fırlatmanın başarıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.

ISRO Başkanı S. Somanath’ın açıklamasına göre, SpaDeX misyonu kapsamında her biri yaklaşık 220 kilogram ağırlığındaki iki uydu yörüngeye gönderildi. Uyduların yörüngeye yerleştiğini belirten Somanath, kenetlenme teknolojisinin bir hafta içinde gerçekleşebileceğini vurguladı.

Uydularda, uzaydaki elektron ve proton radyasyon seviyelerini ölçmek için tasarlanmış radyasyon izleme cihazı ve bir görüntüleme sistemi gibi gelişmiş donanımlar bulunuyor. Bu donanımların gelecekteki mürettebatlı uzay görevleri için önemli veriler sağlaması bekleniyor.

Hindistan, kenetlenmenin başarılı olması durumunda ABD, Rusya ve Çin’in ardından uzayda kenetlenme teknolojisine sahip dördüncü ülke olacak.

(İHA)

Related Posts

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.

Endless Legend 2 erken erişim tarihini duyurdu

Amplitude Studios’un PC Gaming Show etkinliğinde duyurduğu Endless Legend 2, tamamen yenilenmiş dünyasıyla dikkat çekiyor. Oyun, denizlerin çekildiği ve yeni toprakların ortaya çıktığı yıkılmış bir evrende geçiyor. Şehir kurma, diplomasi, taktiksel …

Bu telefonlarda artık bankacılık uygulamaları çalışmayacak!

Binlerce banka müşterisi, işletim sistemi güncellemeleri durmuş eski telefonlarında mobil bankacılık uygulamalarına erişim hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Ateşin keşfine yönelik yeni teori: Eti pişirmek için değil muhafaza etmek için kullandılar!

Ateşin keşfi insanlık tarihi için oldukça önemli ancak ateşin bulunmasına yönelik, bilim insanları ve araştırmacılar fikir birliğine varamıyor. Ateş ilk olarak niçin kullanılmaya başlandı? Yeni çalışma bu soru üzerine odaklanıyor.

Üniversite öğrencileri​​​​​​​ Rubik küpü saliseler içinde çözen robot geliştirdiler

Bu başarı, önceki rekoru yaklaşık üçte bir oranında geride bıraktı. Purdue Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, özel olarak tasarladıkları bir robotla Rubik Küpü’nü sadece 0.103 saniyede çözerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Bu süre, bir …

Tıpkı bir krep gibi gözüküyor: Venüs’ün Krep Volkanları’nın sırrı ne?

Gezegenin kavurucu yüzeyinde, ikonik bir hale gelen ve görünümleri sebebiyle zaman zaman doğal olmadığı düşünülen Krep Volkanları’nın sebebi ne?