Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Annelik Yolculuğu Uygulaması: Sağlıklı Doğum ve Bebek Gelişimi için Ücretsiz

Sağlık Bakanlığı, gebelikten doğuma kadar olan süreci kapsayan ‘Annelik Yolculuğu’ adlı mobil uygulamayı geliştirdi. Bu uygulama, önümüzdeki haftadan itibaren tüm dijital mağazalarda ücretsiz olarak sunulacak. ‘Doğuma Hazırlık’ modülü sayesinde kadınlar, doğum konusunda bilinçlendirilip, özgüvenleri desteklenerek normal doğum kararlarını teşvik ediyor. Ayrıca, uygulama içinde ‘Hafta Hafta Gebelik Takibi’, ‘Beslenme, Egzersiz ve Yaşam Önerileri’, ‘Emzirme ve Lohusalık Desteği’, ‘0-2 Yaş Bebek Gelişimi’, ‘Test ve Aşı Hatırlatıcıları’, ‘Anı Günlüğü ve İsim Önerileri’, ‘Güvenilir Bilgi Paylaşımı’ modülleri yer alıyor, böylece anne adayları ve anneler bilgilendiriliyor.

‘ÜCRETSİZ OLACAK’

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Atak, uygulamanın, kadınların doğum süreçlerini doğru ve güvenilir bilgiyle takip etmelerini hedeflediğini belirtti. Normal doğumun teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Atak, uygulamanın Normal Doğum Eylem Planı çerçevesinde geliştirildiğini açıkladı. Uygulama, gebelik sürecinin yanı sıra doğum sonrası dönemi ve bebek gelişimini de detaylı bir şekilde ele alarak ailelere rehberlik ediyor.

‘NORMAL DOĞUMUN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR’

Doç. Dr. Atak, ‘Annelik Yolculuğu’ uygulamasının bilgi sunmanın ötesinde etkileşimli bir deneyim sunduğunu belirterek, kullanıcıların süreci adım adım takip edebileceğini vurguladı. Ayrıca, uygulamanın sadece anne adayları için değil, baba adayları için de tasarlandığını ve ailelerin ortak bir yolculuğa çıkmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Uygulamanın, Sağlık Bakanlığı’ndaki uzmanlar ve bilim insanlarının katkılarıyla oluşturulduğunu ve doğru bilgiye kolay erişimi sağladığını belirtti.

‘REHBER İŞLEVİ GÖRÜYOR’

‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulamasının Android ve iOS işletim sistemlerine uyumlu olduğunu belirten Doç. Dr. Atak, bu uygulamanın ailelerin en önemli rehberlerinden biri olacağını ve önümüzdeki hafta itibarıyla tüm mobil dijital platformlarda ücretsiz olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Related Posts

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları hakkında açıklama yapan uzmanlar, otun bir çok faydasını ortaya koydu. 

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Kene temasları artıyor: Hangi bölgeler riskli?

Kene temaslarına karşı vatandaşları uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırıklarıyla bulaşan ve ölümcül sonuçlara yol açabilen ciddi bir hastalık. Doğadan eve döndükten sonra mutlaka vücudun kene açısından kontrol edilmesi lazım. Eğer bir kene fark edilirse kesinlikle elle çıkartılmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.